Program

Några har uttryckt en önskan om att föreningen bör ha ett kalendarium. DET HAR NHKF – DET HAR BARA INTE HETAT KALENDARIUM UTAN “PROGRAM”! Se längst ned till höger och tryck på prenumerera, och välj vilken kalender (ex outlook om du har det eller annan) du vill spara föreningens olika aktiviteter i.

Styrelsen arrangerar endast utställningar tills dess att vaccinationsprogrammet har kommit igång ordentligt.

Många av NHKFs medlemmar längtar efter en konstresa!
NHKF planerar en konstresa till Norge för att besöka det nya Munchmuséet i Björvika intill Olso Operahus. Muséet invigs först sent i höst 2021. Planen är att vi reser till Oslo i maj 2022 och vi planerar då också att för första gången ordna så att vi övernattar och kanske kan få se en fin föreställning på Operahuset.

Se programmet nedan för en resa till Moderna Muséet i Malmö i november.

 

aug
28
lör
2021
Nils Ramhøj visar målningar av far- och sonrelationen @ Galleri Hjertstedska Villan
aug 28 kl. 11:00 – sep 16 kl. 11:00

Återkommer med text- och bildpresentation.

okt
4
mån
2021
Ivana Machackovas stenkonst i Konstkub av glas på Kungsbacka Torg – abstrakt dans av Jenny Larsson m fl @ Kungsbacka Torg
okt 4 – okt 11 heldag

Se utställning av stenkonst på Kungsbacka Torg under Konstens Vecka, v40, den 4-10 oktober 2021 – titel ej bestämd. En 2m lång, 1,5 meter bred, och 2 meter hög kub i Polykarbonat fungerar som en display åt stenkonstnär Ivana Machackovas stenkonst i mindre format än hennes stora stenskulpturer, se t ex Lysekils norra hamn och på Eriksberg, Göteborg. Denna Konstkub kommer vara lätt belyst med LED-lampor, och musik kommer att höras när man närmar sig Konstkuben. En kort film över arbetsprocessen visas på en av gavlarna vid Torget och berättarröst är fd intendent Kristina Mellström vid Borås Konstmuseum.

Dansare under ledning av koreograf Jenny Larsson kommer att framföra ett abstrakt dansverk efter mörkrets ingång (ca 19.30) fredagen den 8 oktober. Jenny Larsson har en examen ifrån Stockholms Konstnärliga Högskola i danspedagogik och en MFA ifrån University of Wisconsin-Milwaukee i Performance Art-Dance.

Jenny är koreograf, dansare, filmare och konstnärlig ledare för Wild Beast Collective. Wild Beast är ett konstnärskollektiv/produktionsbolag som består av visuella konstnärer, musiker och dansare, med målet att utforska samtida konst genom olika medier och skapa gränsöverskridande arbete tillsammans. Genom Wild Beast har Jenny koreograferat både sceniska och platsspecifika verk, skapat och producerat kortfilmer, en filmfestival, ett konstnärsresidens, dokumentärfilm och Community baserade projekt. Efter 13 år i USA har Jenny nu flyttat tillbaka i Sverige och bor i Kungsbacka.

NHKF har en plan B för att presentera Ivana Machackovas konst för Kungsbackas invånare om NHKF inte beviljas medel tillräckligt dels från Staten Kulturråd och dels från Ideell Kulturallians. Allt annat i programmet kommer att vara lika, dvs en film om arbetsprocessen, musik och dans och ev även en barn- och en vuxenkör samt att det hela filmas av två filmare: Jesper Wiberg och Viktor Söderholm, firma Jepovig.

okt
11
mån
2021
Kungsbackakonstnärerna Stig Blomberg och Anders Wollin ställer ut färgstarka målningar @ Kulturhuset Fyren
okt 11 kl. 12:22 – okt 24 kl. 13:22

Två gentlemän från Kungsbacka visar färgstarkt måleri, Stig Blomberg i abstrakt format medan Anders Wollin presenterar mer figurativt måleri.