Kalendarium

Längst ned till höger på denna sida kan Du trycka på prenumerera, och välja den kalender i vilken Du vill spara föreningens olika aktiviteter.

sep
30
lör
2023
Unik konstperformance i sakral miljö! Konstnär Malin Bobeck Tadaa och musiker Nasiri medverkar!
sep 30 kl. 19:00 – 20:00

Kom, se, lyssna och njut av utställningen ”Uppehålla Livet – en meditativ konstupplevelse” i Slottskyrkan, Tjolöholm.

Premiär den 30 september kl 19 då både konstnären Malin Bobeck Tadaa och musikern Nasiri är närvarande.

Övriga visningsdagar är: 1, 3-5, 7-8 okt. kl 19-20. Musiker Nasiri spelar samtliga dagar på – oud –  ett av de äldsta orientaliska instrumenten, till utseendet likt en gitarr; men använder även flöjt & klarinett tillsammans med elektroniska inslag av djup bas, trummor och exotisk rytm.

Säkrast är att du anmäler dig och de dina redan nu!

Anmälan sker genom att betala 200 kronor/person,

via Swish 123 616 0675 alt Bankgiro 233-2005, ange besöksdag!

Då mörkret har inträtt får Malin Bobeck Tadaas andliga meditativa textila ljuskonstverk en stämningsfull, värdig inramning.

Musiker Nasiris meditativa, andliga, musik med dansinslag förstärker upplevelsen av Malin Bobeck Tadaas verk.

Verken är till salu och hämtas först efter föreställningen den 8 oktober.

Man behöver inte vara medlem i föreningen för att delta! Alla är varmt välkomna!

Även intresserade i övriga Halland, Västra Götaland, Småland och Skåne hälsas varmt välkomna! Upplevelsen av konstnär Malin Bobeck Tadaas verk och Nasiris musik kommer sent att glömmas!

Malin Bobeck Tadaa är närvarande under premiären! Några platser reserveras denna dag till konstnärens familj.

Parkering sker vid Tjolöholms parkering varifrån vi placerar ut marschaller upp mot kyrkan.

Medel för utställningen har erhållits dels från Region Halland och dels från Kungsbacka kommun. Även Studieförbundet Vuxenskolan bistår föreningen med annonsering.

Hör gärna av er till Lisbeth Hedelin (ordf i Norra Hallands Konstförening), lisbeth@hedelin.com; 070-5911187, om ni undrar över något.

 

okt
14
lör
2023
Lasse Söderholm: akryler, akvareller och oljor @ Galleri Hjertstedska Villan
okt 14 kl. 12:00 – nov 2 kl. 15:00

Norra Hallands Konstförening arrangerar en utställning med Lasse Söderholm, verksam i Göteborg. Lasse målar landskap i akryl, akvarell och olja. Han målar gärna i sin ateljé, men även utomhus. Han tecknar och målar även gärna porträtt.

I sitt måleri försöker han fånga här och nu. Och även där- och då-känslan av närvaro med objektet. Lasse har också arbetat mycket med rörelse, rytm och pauser.

Numera arbetar Lasse :mer med akvarell och egenkomponerade bilder.

Titel: Lasse Söderholm: akryler, akvareller och oljor

Vernissage hålls den 14 oktober, kl 12-15.

Kl 13.00 lyssnar vi vissångaren och trubaduren Mats Götherskjöld.

Finissage den 2 november. OBS tavlorna hänger kvar till kl 15. Först därefter avslutas utställningen!

Öppet ons-sön kl 12-15.

Tag gärna med vänner och bekanta!

Varmt välkomna allesammans!

 

nov
25
lör
2023
Norra Hallands Konstförenings 70-års jubileum firas med en utställning på Galleri Hjertstedska Villan och festkväll med inbjuden talare @ Galleri Hjertstedska Villan
nov 25 kl. 12:00 – dec 10 kl. 15:00

Norra Hallands Konstförening är en glad och stolt jubilar som årligen har kunnat visa konstutställningar av samtidskonst under sju decennier, trots få utställningsmöjligheter. Under flera år var föreningen hänvisad till att t ex enbart använda skyltfönster i stadens butiker.

Först under mitten av 90-talet togs beslut med minsta möjliga majoritet i kommunfullmäktige, om att bygga ett nedbantat Kulturhus i Kungsbacka, ”Fyren”.

Lisbeth Hedelins erfarenhet sedan 2016 då hon valdes som ordförande erbjöds föreningen möjlighet att arrangera utställningar i samarbete med ansvarig för Konsthallen. Det handlade om utställningar i början, i mitten eller i slutet av våren, i  Kungsbacka Konsthall. Lisbeth Hedelin hann att vara med i planeringen av utställningarna 2016- 2018. Vid utställningen i Fyren våren 2018 deltog drygt 200 personer vid Marie Palmgrens och Nina Zetterquists vernissage!

Efter 2018 erbjöds föreningen att fortsatt ge förslag på konstutställningar i Kungsbacka Konsthall. Förslagen placerades på en väntelista, men tilltalade konstnärer vana att ställa ut internationellt var inte intresserade av att vänta i åratal på att få ställa ut i Kungsbacka.

I det läget erbjöd Irene Eriksson föreningen att arrangera utställningar i ”Galleri Hjertstedska Villan”. Sedan dess har föreningen arrangerat många och så gott som alltid uppskattade utställningar där.

Samarbetet med Kultur & Fritid har alltsedan dess dock fortsatt vara positivt. Tex har styrelsen årligen sedan dess fått positivt svar på ansökan om ett årligt verksamhetsbidrag. Styrelsen har på detta sätt kunnat arrangera utställningar i galleriet. Kommunen har även visat sig vara positivt inställd till specifika projektbidrag vid t ex föreningens medverkan i firandet av Konstens vecka, v40.

I år firar föreningen 70-år med en jubileumsutställning för att försöka belysa konstutvecklingen i Kungsbacka under sju decennier.

Mårten Castenfors, tidigare muséechef vid Liljevalchs, blir vår jubileumstalare.

Den 9 december 1953 ägde föreningens första konstituerande sammanträdet rum. Planen är därför att jubileumstalet hålls den 9 december från scenen i Trubaduren, Kulturhuset Fyren. En måltid tillsammans med konstnärer, kulturfolk i Kungsbacka och tillresta gäster hålls därefter. Även politiker och tjänstemän bjuds in att delta.

Vi kommer också försöka att sammanställa en skrift över de 70-årens verksamhet i föreningen. Pengar söks nu för detta ändamål.

 

jan
28
sön
2024
Årsmöte söndag 28 januari 2024 – samling kl 12, föredrag kl 13, förhandlingar kl 14-16. @ Snäckan, Kulturhuset Fyren
jan 28 kl. 12:00 – 16:00

Samling inför årsmötet sker ca kl 12 på Kulturhuset Fyren. Se Bryggan, där hänger inköpt konst inför konstlotteriets dragning. Den hänger kvar en vecka tills den delas ut följande lördag kl 13.00 till vinnarna.

Inköpt konst till konstlotteriet kommer även att visas på denna hemsida.

Kl 13 samlas vi i Snäckan för att lyssna till inbjuden talare och först därefter startar årsmötesförhandlingarna. Se till att ni blir avprickade på närvarolistan för att få er rösträtt vid mötet.

Man kan också vinna i medlemsvärvningslotteriet – och i närvarolotteriet.

Varmt välkomna!