NHKF Konstforum

I detta nystartade forum kan diskussion föras kring olika ämnen inom konstområdet. Man kan se det, som en slags “cirkel”, motsvarande bokcirkel, där man diskuterar. 

Vi kommer att försöka etablera en fast tid för när en sådan “cirkel” kan ske under året. Till en början kanske det skulle kunna vara en månatlig aktivitet under januari-maj, och september-november. Synpunkter?

Tanken är att diskussionen kan ske via ZOOM. Föreningen skulle då behöva en ZOOM-master som skickar ut länk. Kanske kan föreningens kassör åta sig detta uppdrag? Annat förslag? 

Eller att vi kan programmera en tid här på hemsidan när länken är aktuell att ansluta sig till.

Det ger så mycket mer när man kan diskutera tillsammans med andra konstintresserade!

Att detta förslag presenteras nu har att göra med att en av föreningens nya medlemmar har väckt en fråga som varit slumrande i föreningen sedan ett tag. Vi är mycket glada för sådana initiativ och vi försöker ta tag i de förslag som kommer från våra medlemmar.

Vi fick då också förslag på länkar till pedagogiskt material, se nedan.

På denna hemsida finns en rubrik som heter just “Länkar”, där vi kan  placera även nedan länkar under en underrubrik: “Pedagogiskt material” och kanske fler sådana länkar framöver. Eller vill ni hellre ha dessa länkar längst ned på denna sida?

https://goteborgskonstmuseum.se/pedagogiskt-material/

https://urplay.se/sok?product_type=program&search_ao=Konsthistoria 

https://www.modernamuseet.se/stockholm/sv/aktiviteter/soffvisningar/

https://www.youtube.com/watch?v=SLSES2N2xgE (Moderna museet i Stockholm, bland annat om Giacometti)

https://www.youtube.com/channel/UC8E_12y1H92G6aU6THuP1Mw (Moderna museet i Malmö på Youtube)

Här exempel på en kurs Bonniers konsthall erbjudit: https://bonnierskonsthall.se/event/kurs-vad-ar-samtidskonst/

Kanske skulle man kunna fråga om det är möjligt att få en kort variant av den? Det handlar också om kostnaden. Vi får undersöka saken.