Sång av en dubbelkvartett längs Storgatan i Kungsbacka följs av abstrakt dans av Jenny Larsson och hennes dansare. NHKF visar även en film om stenkonstnär Ivana Machackovas arbetsprocess

När:
2021-10-08 kl. 19:30 – 20:30
2021-10-08T19:30:00+02:00
2021-10-08T20:30:00+02:00
Var:
Kungsbacka Torg
Storgatan
434 30 Kungsbacka
Sverige
Pris:
Gratis
Kontakt:
Norra Hallands Konstförening
+46705911187

Kom i god tid till Kungsbacka torg den 8 oktober kl 19.30 då vi alla samlas för att lyssna till en dubbelkvartett av sångare ledd av Björn Areskoug. Dessa sångare går sjungande uppför Storgatan mot Kungsbacka torg. De formerar sig på torget där Ivana Machackovas tre stora stenskulpturer är placerade – VINDÖGA, FISK och SPIRAL, alldeles utanför Synsam där även fem av Ivana Machackovas något mindre skulpturer visas i skyltfönstren – men kan ses endast under dagtid. Alla skulpturerna är till salu! Kontakta Lisbeth Hedelin, lisbeth@hedelin.com! På en TV-skärm på torget visas även en film om Ivanas arbetsprocess mm.

Vid sångarnas sista ton inträder dansare under ledning av koreograf Jenny Larsson med 4 dansare på torget och framför då ett abstrakt dansverk. Allt för att hedra Ivana Machackova och hennes arbete med att ta fram oförglömlig stenkonst! P och en MFA ifrån University of Wisconsin-Milwaukee i Performance Art-Dance, US. Jenny är vidare koreograf, dansare, filmare och konstnärlig ledare för Wild Beast Collective. Wild Beast är ett konstnärskollektiv/produktionsbolag som består av visuella konstnärer, musiker och dansare, med målet att utforska samtida konst genom olika medier och skapa gränsöverskridande arbeten tillsammans. Genom Wild Beast har Jenny koreograferat både sceniska och platsspecifika verk, skapat och producerat kortfilmer, en filmfestival, ett konstnärsresidens, dokumentärfilm och Community baserade projekt. Efter 13 år i USA har Jenny nu flyttat tillbaka i Sverige och bor i Kungsbacka.

NHKFs styrelse är så glada över att få möjlighet att kunna bjuda er alla på ett så fint program! Ni alla är varmt välkomna!