Ivana Machackovas stenkonst i Konstkub av glas på Kungsbacka Torg – abstrakt dans av Jenny Larsson m fl

När:
2021-10-04 – 2021-10-11 heldag
2021-10-04T00:00:00+02:00
2021-10-12T00:00:00+02:00
Var:
Kungsbacka Torg
Pris:
Gratis
Kontakt:
c/o Lisbeth Hedelin
0705911187

Se utställning av stenkonst på Kungsbacka Torg under Konstens Vecka, v40, den 4-10 oktober 2021 – titel ej bestämd. En 2m lång, 1,5 meter bred, och 2 meter hög kub i Polykarbonat fungerar som en display åt stenkonstnär Ivana Machackovas stenkonst i mindre format än hennes stora stenskulpturer, se t ex Lysekils norra hamn och på Eriksberg, Göteborg. Denna Konstkub kommer vara lätt belyst med LED-lampor, och musik kommer att höras när man närmar sig Konstkuben. En kort film över arbetsprocessen visas på en av gavlarna vid Torget och berättarröst är fd intendent Kristina Mellström vid Borås Konstmuseum.

Dansare under ledning av koreograf Jenny Larsson kommer att framföra ett abstrakt dansverk efter mörkrets ingång (ca 19.30) fredagen den 8 oktober. Jenny Larsson har en examen ifrån Stockholms Konstnärliga Högskola i danspedagogik och en MFA ifrån University of Wisconsin-Milwaukee i Performance Art-Dance.

Jenny är koreograf, dansare, filmare och konstnärlig ledare för Wild Beast Collective. Wild Beast är ett konstnärskollektiv/produktionsbolag som består av visuella konstnärer, musiker och dansare, med målet att utforska samtida konst genom olika medier och skapa gränsöverskridande arbete tillsammans. Genom Wild Beast har Jenny koreograferat både sceniska och platsspecifika verk, skapat och producerat kortfilmer, en filmfestival, ett konstnärsresidens, dokumentärfilm och Community baserade projekt. Efter 13 år i USA har Jenny nu flyttat tillbaka i Sverige och bor i Kungsbacka.

NHKF har en plan B för att presentera Ivana Machackovas konst för Kungsbackas invånare om NHKF inte beviljas medel tillräckligt dels från Staten Kulturråd och dels från Ideell Kulturallians. Allt annat i programmet kommer att vara lika, dvs en film om arbetsprocessen, musik och dans och ev även en barn- och en vuxenkör samt att det hela filmas av två filmare: Jesper Wiberg och Viktor Söderholm, firma Jepovig.